Flybilletter Book hotel Lej bil Afbudsrejser Forum Om Tyrkiet
Information om Tyrkiet
Vejret i Tyrkiet
Artikler om Tyrkiet

Tyrkiet.dk anbefaler
Turen går til Tyrkiet

Afbudsrejser til storbyer

Afbudsrejser til storbyer
Hvis du har planer om at tage en af de mange afbudsrejser til en Europæisk storby som sommeren altid byder på, skal du bestemt ikke fravælge Istanbul hvis chancen byder sig. Mange danskere ved nemlig ikke at Istanbul er en ekstremt internationalt orienteret og multikulturel storby med alt hvad dette indebærer af moderne butikker, gallerier, diskoteker og jet set livsførelse. Vi hører bare ikke så meget om det i lille Danmark. Byen har dog et indbyggertal der er dobbelt så stort som hele Danmark og nogen mener op til hele 16 millioner indbyggere, hvilket gør den til en af Europas absolut største byer og oplagt rejsemål for storbyferier. Så mon ikke denne by med en 6000 år gammel historie har noget at byde på? Naturligvis. Faktisk rummer Istanbul, som jo ikke er hovedstad - det er den mere tamme Ankara – stort set alle de bedste kulturelle seværdigheder i Tyrkiet.

Istanbuls historie – kort fortalt
Originalt hed Istanbul slet ikke Istanbul, men Byzans. Grækerne havde erobret området og anlagde for 2500 år siden kimen til hvad der skulle bliver samlingspunkt for hele middelhavet. Mange hundrede år senere erobre romerne byen og omdøbte den Konstantinopel efter kejser Konstantin. Her rådede også de i århundreder indtil det lykkedes tyrkerne af erobre byen og omdøbte den til det nuværende Istanbul. Man skal nemlig huske at Tyrkiet både ligger i Asien og Europa (nærmere betegnet Balkan og Anatolien) og faktisk er netop Istanbul skillepunktet idet Bosporusstrædet skærer byen i 2 dele. Mange mener at denne konstante kamp om byen har gjort at indbyggerne historisk set er tolerante over for fremmede kulturer og derfor har indbyggerne som en naturlig ting lært at det multikulturelle er helt ok. Netop fordi byen har været så central i hele Europas historie har der altid været et hav af forskellige kulturer til stede i byen, således også vikinger som rejste dertil i 900-tallet og kaldte byen Miklagård, formentlig efter kejser Miklas.

Sevædigheder

Der er i den grad verdenskultur i Istanbul. Således er flere såkaldte UNESCO beskyttede verdenskultur. Man kan læse meget mere om disse seværdigheder andetsteds, men ganske kort må fremhæves:

Tokapi – et osmannisk paladskompleks fra 1453.

Den blå moske - En moske fra 1617, 43 meter høj og med tusindvis af smukke funklende blå kakler.

Suleymaniye Moskeen fra 1557 - et enormt bosmannisk bygningsanlæg på 100.000 m2.

Det Sunkne Palads – som ikke er et palds, men et gigantisk underjordisk vandforsyningskompleks.Afbudsrejser til storbyer
Altid afbudsferier til Tyrkiet
Danskerne foretrækker Tyrkiet
Republikken Tyrkiet
Seværdigheder i Tyrkiet
Storbyferie i Istanbul
Ting du ikke må gå glip af på din rejse til Tyrkiet
Ting du ikke må gå glip af på din rejse til Tyrkiet
Tyrkiet tilbyder alle former for rejser
Vejret i Tyrkiet


© 2008 - 2023 BitnoCom