Flybilletter Book hotel Lej bil Afbudsrejser Forum Om Tyrkiet
Information om Tyrkiet
Vejret i Tyrkiet
Artikler om Tyrkiet

Tyrkiet.dk anbefaler
Turen går til Tyrkiet

Seværdigheder i Tyrkiet

Tyrkiet er et land, som set med danske øjne har en helt ubegribelig historie. Landets absolutte centrale placering som bindeled mellem Europa og Asien gør at der har været kæmpet indædt siden tidernes morgen om dette område. Alt efter krigslykken har det således været både kristne og muslimer som har siddet på magten.

Istanbul, Konstantinopel, Byzans
Et klassisk eksempel er Istanbul. Denne by anses for at være en af de største seværdigheder i Tyrkiet, hvis ikke den største seværdighed. Originalt hed byen Byzans og var en græsk koloni omkring 700 år før vor tidsregning. Langt senere kom byen, omkring år 300, under romerne, blev omdøbt til Konstantinopel og fungerede som hovedstad for hele romerriget. men i lange perioder har den været uafhængig. For 650 år siden erobrede Tyrkerne så byen og omdøbte den til Istanbul. Byen emmer derfor årtusinders kultur og arkitektur og er på dette område helt unik. Dette smitter igen af på indbyggerne som i den grad er multikulturelle og meget tolerante.

8000 kilometer solrig kyst
De fleste kender nok mere Tyrkiet for sol og strand. Og ikke uden grund. Vejret i Tyrkiet langs strandene er altid godt og sommeren, men med 000 kilometer kysttrækning er der trods det fantastiske klima rigeplads med plads til alle. Europæerne vælger typisk byerne på middelhavssiden, så som Alanya og Marmaris. Her er der rig mulighed for den mere klassiske og børnevenlige charterferie med gode hoteller, restauranter, sol, strand og dykning. Men der er naturligvis også mulighed for og andre fornøjelser, såsom de typiske ungdomsrejser med fest og farver, dans, druk og diskoteker.

Afbudsrejser til storbyer
Altid afbudsferier til Tyrkiet
Danskerne foretrækker Tyrkiet
Republikken Tyrkiet
Seværdigheder i Tyrkiet
Storbyferie i Istanbul
Tyrkiet tilbyder alle former for rejser
Vejret i Tyrkiet


© 2008 - 2022 BitnoCom