Flybilletter Book hotel Lej bil Afbudsrejser Forum Om Tyrkiet
Information om Tyrkiet
Vejret i Tyrkiet
Artikler om Tyrkiet

Tyrkiet.dk anbefaler
Turen går til Tyrkiet

Storbyferie i Istanbul

Lad os slå det fast med det samme. Istanbul er en genial by til storbyferie. Den ene halvdel ligger i Asien og den anden i Europa. Dette betyder at byen har alt det bedste fra begge kulturer. Fra mellemøsten kan nævnes maden, arkitekturen og musikken, mens den vestlige påvirkning mere ligger på det åndelige plan med frisind, modernitet og udvikling. Naturligvis kan man høre de klassiske arabiske morgenhilsner, men det er en blot en del af charmen. Faktisk ses der langt færre tørklæder i Istanbul end på en tur på Strøget I København. Der er således ingen reel forskel på livets gang i Istanbul, Paris og London. Ikke andet end at alt er 2-3 gange så dyrt i Paris og London.

Seværdigheder
Storbyferier er typisk en tætpakket kulturoplevelse. Og her har Istanbul rigeligt at byde på og må siges at være stedet at holde ferie i Tyrkiet, hvis man er til storbyer. Det sjoveste er naturligvis at se nogle af de mere mellemøstligt prægede seværdigheder:

Tokapi paladskompleks fra 1453 var de osmanniske sultaners foretrukne residens i næsten 400 år. Her kan man sagtens få en hel dag til at gå. Eksempelvis ses en af verdens største samlinger af kinesisk porcelæn, som dengang var det ypperste man kunne opdrive. Men mon ikke de fleste også slår et smut forbi haremmet som husede omkring 300 konkubiner.

Den blå moske fra 1617 med sine 20.000 blå kakler er et arkitektonisk vidunder. Den har 6 minaxreter, en 43 meter høj kuppel og hele 260 mosaikvinduer.

Suleymaniye Moskeen fra 1557 er endnu et kæmpe bygningsanlæg på næsten 100.000 m2. Det anses som perlen på osmannisk byggestil. I gamle dage var her alt fra tyrkisk bad, til skole, fattigkøkken, butikker og sågar karavanestation.

Det Sunkne Palads er et ældgammelt og underjordisk vandforsyningskompleks. Her ses mange kæmpestore cisterner og stedet er meget stemningsfuldt. Bestemt et besøg værd.

Afbudsrejser til storbyer
Altid afbudsferier til Tyrkiet
Danskerne foretrækker Tyrkiet
Republikken Tyrkiet
Seværdigheder i Tyrkiet
Storbyferie i Istanbul
Tyrkiet tilbyder alle former for rejser
Vejret i Tyrkiet


© 2008 - 2022 BitnoCom